Péče o krajinu v době klimatické změny: Praktický kurz

Akce Příroda
víkendovka
Datum
Místo Břeclav
Věk 15 - 99 let
Začátek akce
Cena 250 Kč
Kontaktní osoba Terezie
+420 777 815 105
akce-priroda@brontosaurus.cz

Co na nás čeká

Klimatické změny jsou palčivým problémem, se kterým ale můžeme bojovat. A co je lepší příležitost, než uspořádat víkendovku?


Na tomto kurzu si ukážeme, jak uspořádat dobrovolnickou akci, která naší zemi pomůže adaptovat se na klimatickou změnu. Zaměříme se na výsadby stromů a naučíme se krok za krokem, jak takovou výsadbu realizovat. Přiložíme přitom sami ruku k dílu a pomůžeme s výsadbou aleje v nedalekých Valticích, večer si ale také řekneme, co provedení výsadby obnáší z finanční či právní stránky a obecně si vysvětlíme, proč jsou opatření v krajině důležitá. Celý procesem nás provede Filip Šálek z místního základního článku Hnutí Brontosaurus Ardea Břeclav. Čeká nás ale i ukázka dalších zajímavých způsobů, jak o přírodu a krajinu pečovat, se kterými nás v neděli seznámí botanička Tamara Těšitelová.


Kurz je určený pro všechny organizátory a organizátorky dobrovolnických akcí, ale i pro ty, kteří o organizování zatím jen uvažují nebo na akce rádi jen jezdí.

Co, kde a jak

Ubytování bude zajištěno v turistické základně Kančí obora, která leží na okraji Břeclavi. Spát budeme na postelích, je si ale potřeba vzít spacák. V sobotu se vypravíme do Valtic, které jsou od Kančí obory vzdálené asi 7 kilometrů, může se proto hodit vzít si s sebou kolo, přesun je ale samozřejmě možný i autobusem. V neděli budeme pracovat na lokalitě Krče, která je vzdálená asi 500 m od ubytování. Bude zajištěna strava, a to včetně vegetariánské varianty, budeme ale rádi, když přinesete třeba buchtu na snídani nebo oblíbenou pomazánku na svačinu.

Začátek akce bude v pátek v podvečer a předpokládaný konec v neděli kolem oběda.

Dobrovolnická pomoc

V sobotu pomůžeme s výsadbou stromů v Ladenské aleji u Valtic, v neděli budeme pokračovat managementem v Krčích.

Malá ochutnávka

Organizační tým

Těší se na tebe Terezie a Filip.

Kontakt

Kontaktní osoba: Terezie
E-mail: akce-priroda@brontosaurus.cz
Telefon: +420 777 815 105